WelkomVoorstellenFitness klein materiaalBabymassageLestijdenTarievenFoto'sContact
Menu
Zwanger fit 
De zwanger fit groepslessen zijn bedoeld, om op verantwoorde wijze, tijdens en na de zwangerschap te bewegen/sporten. Want…….. zwangerschap en sport gaan prima samen!

Trainingen zwanger fit:
Tijdens de trainingen worden gevarieerde fitnessoefeningen met behulp van klein materiaal aangeboden. Zowel tijdens als na de zwangerschap wordt uw belastbaarheid in de gaten gehouden. Het sporten vindt in groepsverband plaats. Het bewegen in kleine groepen heeft vele voordelen. Te weten:
-
Persoonlijke aandacht tijdens de trainingen
-
Motivatie, stimulans en plezier door gezellig samen te bewegen, maar wel gekeken naar  
   ieders beweegmogelijkheden!
-
Het kunnen delen van ervaringen met andere (aanstaande) moeders
-
Het levert u leuke contacten op
Na het sporten heeft u de mogelijkheid om na te praten onder het genot van een kopje koffie of thee.
     
Sporten tijdens de zwangerschap:
Rond de zwangerschapsperiode zijn er vele veranderingen op fysiek, mentaal en sociaal gebied. In deze bijzondere periode is het van groot belang dat u goed voor uzelf zorgt.
Regelmatig en op verantwoorde wijze sporten draagt bij aan uw welzijn. Door te sporten zal uw conditie minder gauw teruglopen, waardoor de kans op fysieke ongemakken kleiner wordt. Tevens geeft sporten nieuwe energie, ontspanning door inspanning, waardoor u energieker bent en mentaal sterker in het leven staat.
Zolang u zich goed voelt, kunt u tot aan de uitgerekende datum blijven sporten. Doel: op plezierige wijze in beweging blijven.
Naast het energieker en fitter voelen draagt bewegen bij aan een goede voorbereiding op uw bevalling en geeft een positieve bijdrage aan het herstel na de bevalling.

Sporten na de bevalling:
De afgelopen 9 maanden is er een topprestatie door u geleverd! Uw Lichaam en geest hebben weer de tijd nodig om hiervan te herstellen. Vanaf 6 weken na de bevalling en 8 weken na een keizersnede kunt u komen sporten om uw algehele conditie op te bouwen. Toename conditie heeft vele voordelen; u voelt zich energieker, u komt emotioneel sneller in balans waardoor meer zelfvertrouwen. Dit heeft weer een positieve wisselwerking/ bijdrage in het opvoeden van uw kindje en het klaar staan voor uw gezin. Als er sprake is van complicaties, neem bij twijfel altijd contact op met uw verloskundige of behandelend arts. Daarna kunnen we bespreken wat de mogelijkheden zijn.
Als u zich lichamelijk en emotioneel weer energieker voelt (hersteltijd is per persoon verschillend)  heeft u de mogelijkheid om bij FLOW te blijven sporten in de fitnessgroep.
Zo kunt u, uw conditie stabiel houden of verbeteren. Tevens heeft u een momentje voor uzelf, om even te ontspannen, want fulltime mama, drukke dagelijkse bezigheden en een sociaal leven vraagt veel energie van u als persoon.

De zwanger fit lessen vinden in de winter binnen plaats. In de zomer binnen of buiten in de natuur, zo mogelijk in combinatie met aquafitness (verwarmd buitenbad).

Komt het tijdstip van de zwanger fit groepslessen niet uit, dan heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan de fitnessgroepen. Aarzel niet om contact met mij op te nemen. De mogelijkheden kunnen besproken worden.
privacyverklaring